Hvordan overleve alle nettmøtene på hjemmekontoret?

Motivasjon på hjemmekontoret

Mange sitter i digitale nettmøter store deler av dagen og da gjelder det å ha gode møter som gir verdi for alle som deltar. Det er stor forskjell å kunne jobbe hjemmefra og måtte jobbe hjemmefra. Og nå da mange pålegges hjemmekontor kan nettmøter oppleves ekstra krevende. Så hva kan du gjøre? Har du gjort alt det jeg foreslår nedenfor?

1. Bidra til færre formelle møter
Jeg hører sjelden noen klage på at møter er for korte. Mange møter er mer eller mindre informasjonsmøter og da kan du bruke andre kanaler slik som Slack, Workplace, Yammer og Teams. Eller du kan lage en liten informasjonsvideo, eller snakke inn informasjonen slik at de som skal høre på kan lytte når de er ute og får litt frisk luft og bevegelse. Det er win-win.
Når vi er fysisk sammen er det mange avklaringer som skjer i landskapet, uplanlagt. Opprett en Teams chat for teamet så kan avklaringer gjøres løpende og mer effektivt.

2. Etabler møtefri dag
Hva om dere klarer å ha en intern møtefri dag i uka? Dere kan fortsatt møtes, men da er det uplanlagte og mer uformelle møter dere får plass til. Jeg har brukt onsdag til intern møtefri dag i flere jobber med stor suksess. Dere kan begrense perioden dette gjøres, f.eks test det ut et kvartal.

3. Innfør 45 minutters møter
Da får du til å koble av mentalt mellom møtene, tatt deg 5 minutter luft og pause eller kanskje en sosial digital kaffe på vei inn i neste møte eller til sparring etter møtet du nettopp hadde. Dette kan du sette opp automatisk i Outlook og Google.

4. Varier møtene
Det fine med 2020 er at vi alle ble mer digitalt kompetente. Nå er det 2021 og vi kan bygge videre på kompetansen. Nå anbefaler jeg deg å teste digital whitebord, eks. Microsoft Whiteboard, den har blitt bedre nå. Og test «break out» rom på Teams eller Zoom, dvs. at du kan snakke i mindre grupper. Da øker ofte engasjementet og det er lettere å ta ordet.

5. La møteledelse gå på rundgang
Det tipset har jeg også fått mange gode tilbakemeldinger på. Ledere kjenner ofte på at det er de som prater, de kjenner seg som en dirigent, ofte foran en nokså taus gruppe, og det kan tappe energi. Når medarbeidere vet hva som kommer, for ofte har vi lagt oss til en stil når det gjelder ledelse av møter, så er det lettere å miste fokus. Så hva med å rotere på møteledelse og la en i teamet ha et eget innlegg på hvert team møte, kjøre sin stil på avdelingsmøtet og kunne påvirke innholdet totalt sett. Du som leder kan jo gjerne ha ett fast agendapunkt uansett og åpne opp for variasjon på resten. Test det ut!

Og til slutt lytt gjerne til Ateas/Oslo Business Forum ferske Podcast episode hvor jeg snakker mye mer om digitale nettmøter med Cristian Brosstad og Sveriges fremste retoriker Elain Eksvard. 

hvordan holde motivasjon på hjemmekontoret