Marita Kristiansen Virksomhetsleder NAV Nordre Follo i digitalt nettmøte med Vigdis Austrheim

Vi tappes for energi i mange av disse digitale møtene og kanskje er du også en som tapper andre? Ellers fyller du på som Marita Kristiansen fra NAV FOLLO? Vi har fortsatt litt å gå på når det gjelder å gjøre nettmøter gode, spesielt når mange begynner å bli lei hjemmekontoret og sliter med motivasjon. Det synes på kamera.

«Du kan ikke ikke kommunisere»

Jeg er nettopp ferdig med et forberedende Teams-møte med Marita. I morgen skal jeg ha workshop med ledergruppen hennes om avstandsledelse. Det blir jo da enda et digitalt møte, på 2 timer. Det krever at jeg kan komme nå frem på en god og inspirerende måte digitalt, og at de som deltar sørger for å være engasjert og engasjerende.

Svært ofte får jeg høre fra ledere at de opplever deltagerne som tause og lite aktive i møtene. Det kan være mange grunner til det, og jeg ville bare stikke innom her for å minne deg på hvor viktig det er at du er bevisst på din egen adferd og fremtoning i digitale møter. Svært mange av oss sitter i digitalt møte etter digitalt møte. Da må vi bli mer bevisst på hvordan vi selv fremstår digitalt.

Det Marita var spesielt god på var å se rett i kamera, hun snakket direkte med meg og hun smiler varmt og inviterende. Bare se dette flotte bildet som jeg bare måtte ta og ba om å få dele. Hun snakker tydelig og bygger på det jeg sier. Stemmebruken hennes varierer så den er god å høre på og hun nikker underveis. Det at hun nikker opplever jeg som en anerkjennelse av at det jeg sier er relevant og viktig for henne. Ikke avbryter hun heller.

Men det beste av alt er den tryggheten og interessen hun viser meg. Jeg tenker ikke over at jeg sitter i et digitalt møte. Det er fysisk avstand mellom oss, her vi begge sitter i lock down på hvert vårt hjemmekontor i Nordre Follo, men allikevel får vi begge en god opplevelse av nærhet.

Som bestemoren til en kunde, Terje Aas Høiås, team leder i Payex, pleide å si;   «Husk at du er en del av en annens opplevelse»

Ta med deg det nydelige sitatet inn i dine nettmøter slik at du blir en som fyller energien til de du møter.

Og vil du høre mer om hvordan du holder gode nettmøter kan du lese dette blogginnlegget mitt: 
Hvordan overleve alle nettmøtene på hjemmekontoret.

Jeg ble nylig invitert til Oslo Business Forum og Atea sin Podkast for å snakke om gode nettmøter sammen med Sverige fremste retorikk ekspert. Jeg anbefaler deg å ta en tur ut med denne på øret, det er 45 minutter som gir deg energi påfyll og mange gode tips.
Hør gjerne podcasten KLIKK HER.